Præsentation

 

En Splittergal forestilling 

De Splittergale optræder med et musikalsk og underholdende program, som er en blanding af gårdsange, cirkusmusik, sigøjnersange, evergreens og gakkede gøglernumre.
Med savblad, skeer, kaffekande, vaskebræt, rumsterstang, tommestok, plasticpose kort sagt alt, hvad der kan give lyd, jonglerer spillerne rundt i et musikalsk program af svulstige sange og skarpe kommentarer til dagens Danmark.
Gruppen har eksisteret siden 1990 og kunne i 2010 fejre 20 års jubilæum.

Mening med galskaben

De fleste af truppens medlemmer har været i kontakt med de psykiatriske behandlingssystem. I stedet for at skjule galskaben, bygger forestillingen på det skæve og uforudsigelige. Ikke to forestillinger er ens og det gir et helt usædvanligt udtryk, hvor det er meget tydeligt, at der er noget personligt på spil.

Gruppen har en stor aldersspredning. Den ældste er 70 år - den yngste 18. Tilsammen gi'r det en dynamisk og uforudsigelig forestilling, der sprudler af liv. Samtidig er det for nogle spilleres vedkommende med til at holde indre stemmer og fobier på afstand. Gruppen fungerer således også som en stærk selvhjælpsgruppe for de enkelte medlemmer.

 

Manisk aktivitetsniveau

De Splittergale optræder de fleste steder, både på scene og gade i Danmark og i udlandet. Og der er bud efter gruppen. Sidste år havde gruppen 36 forestillinger. I juli måned var de inviteret til den lille sydtyske by Kirscheimbolande, hvor de lavede en uges workshop for organisationen Lebenshilfe. 20 udviklingshæmmede og pårørende deltog i undervisningen, som mundede ud i en fælles forestilling til en musikfestival. Desuden var orkestret på to turneer til Fyn og København, hvor de bl.a. optrådte til et hippiearrangement på Københavns Hovedbibliotek.

I år skal de Splittergale bl.a. på en fælles turné med den ungarske sigøjnertrup til højskoler i Danmark. De er også inviteret til at deltage i en stor musikfestival i den tyske by Wismar.