Forestilling i Århus Festuge

Gårdsangere og rejsende i musik

Cirkusteltet på Officerspladsen ved Ridehuset
tors d. 2. sept. kl. 19.30, entre i døren kr. 50

For ikke mindre end 32. gang byder festugeprogrammet på en skøn aften med autentisk gårdsangermusik og gadeunderholdning i fri form!  
Et stykke originalt dansk kultur, som ikke kan findes i Kulturkanonen, men som her kan opleves sprællevende og med bid. Kom og oplev den særlige stemning, når sønner og døtre af legendariske gårdsangere formidler gamle viser og nye sange med hjerte og en charme, der får teltet til at emme af nostalgi og skraldende latter.

For den musikalske del af programmet står, Dennis & Levino, Perletands Lærlinge, Sonni, Vildskud m.fl. Og for den mere underholdende og artistiske del står; De Jydske Helte og De Splittergale med klovnen Martha Carbayo.

 

Nutidens gårdsanger uden baggård

Arrangementet må nærmest være alderspræsident i de år, Århus Festuge har eksisteret - og hvert år med et godt fyldt telt. Trods skiftende festugetemaer og trends har Gårdsangeraftenen formået at overleve og fastholde et talstærkt publikum.

Det samme gør sig gældende for gårdsangertraditionen, der ikke længere eksisterer i sin oprindelige form. Det er for længst blevet forbudt at gå fra gård til gård og leve af at synge og spille i baggårdene. De moderne folkelige musikanter som f.eks  De Splittergale opsøger folk, hvor de er idag - på arbejdspladser i kantiner, på uddannelsesinstitutioner, på plejehjem og aktivitetssteder. Gruppen har en tæt pakket turneplan med en bunke af forestillinger langt væk fra de kulturelle mediers søgelys.