Forrygende Kulturfest

 

 

Pia Buchardt fra Kulturby 2017 sekretariatet holdt festtalen, hvor hun bl.a. sagde:

Aarhus kommune har sammen med 18 andre kommuner i region Midtjylland vundet titlen som Europæisk kulturhovedstad 2017. Vi skal søge at leve op til det under temaet Rethink – eller gentænk. Vi skal være et laboratorium for livet, kunsten og kulturen, hvor vi sammen skal finde nye måder at samarbejde på.

I har gennem 22 års kulturelt arbejde udfordret systemet, skabt huller i muren, hvorigennem vi har kunnet se andre farver og glimt af en bedre verden, hvor vi mennesker kan se hinanden som dem vi er og forløse den kreativitet der bor i hvert enkelt menneske.

I har rejst rundt til alle afkroge, inviteret jeres internationale venner i Europa, og I har sammen med jeres kollegaer, venner og Aarhus kommune udviklet projektet – Den gode galskab – som skal realiseres i kulturby hovedstadsprojektet.

For mig er I faktisk en rollemodel for kulturhovedstadsprojektet, fordi I har skabt en utrolig platform med jeres mange forskellige aktiviteter. I har et stort internationalt netværk, I eksperimenterer og udfordrer systemerne ved at invitere dem til at samarbejde på en ny måde. I er nu ved at få den næste generation med og viser i handling det, som er et stort emne i hele samfundet. Hvordan kan vi nedbryde grænserne mellem de forskellige normalitetsbegreber og få skabt plads til, at alle mennesker kan forløse deres kreative potentiale?

I har Gentænkt i 22 år og nu er vi i en tid, hvor samfundet om nogen sinde har brug for at I synger jeres sange. 

Uden De Splittergale – ingen hel Kulturbyhovedstad!

Pia Buchardt. Foto: Jacob Hogrebe
Se billeder fra kulturfesten HER